Jednostavna pitanja

Molimo da idete na sekciju za Pomoć . Moguće je kopanje čak i ako nemate majning rigove.
Čim pronađete blok dobićete svoju nagradu. Molimo da sačekate još malo.
Pošto počnete da kopate Vaš hashrate raste postepeno. Molimo sačekajte. Pool određuje Vaš hashrate na osnovu količine šerovanja koje šalju vaši rigovi za rudarenje (radnici). Ova vrednost se može malo razlikovati od prijavljenog hešrejt (u Vašem programu za majning)
PPLNS je kolektivni pul. Majneri rade zajedno da pronađu blok. Kada ga pronađu dele nagradu u skladu sa svojim hešrejtom. U SOLO mining pulu svaki majner radi sam. Ako pronađe blok kompletnu nagradu dobija sam.

Teška pitanja

Podaci o transakcijama se evidentiraju u blokovima. Nove transakcije rudari procesiraju u nove blokove koji se na kraju dodaju u blokčein.
U SOLO mining pulu rudar koji pronađe blok dobija celu nagradu.
Zavisi od Vašeg hashrate i težine mreže.
Rudarenje je zasnovano na verovatnoćama: ako pronađete blok pre nego što bi trebalo po statističkom proseku Vi ste srećni, ako to traje duže onda nemate sreće. U savršenom svetu pul bi pronašao blok za 100% vrednosti sreće. Manje od 100% znači da je pul srećan. Više od 100% znači da je pul nesrećan.
Šer je mogući važeći heš za blok. Šerove šalje pulu Vaš rig . Pogledajte ovaj članak.
2Miners pool daje svakom majneru statičku poteškoću koja pomaže pulovima da efikasno traže rešenja . Pogledajte ovaj članak.